Nyårslöften 2014

Jag är den där superoptimisten. Jag tror fullt ut på nyår och allt det där "ny människa" snacket. Folk säger "man kan inte bli en ny människa bara för att det är ett nytt år!" men jag säger MAN KAN OM MAN VILL!! Jag är inte den som säger "jag börjar på måndag" hela tiden, men nyår, det är en helt annan sak. Och när 2014 börjar ska jag radera allt det dåliga från 2013. Nästan hela 2013 helt ärligt. Kan knappt vänta. 

Förra året hade jag ca. 10 nyårslöften varav sju blev avklarade, ett blev krossat och två har jag inte kämpat tillräckligt med. I år vill jag klara alla!

NYÅRSLÖFTEN 2014
 
1. Kunna gå ner i split
2. Kunna stå på händer
3. Kunna stå på huvudet
4. Skaffa mig ett jobb
5. Satsa ordentligt på bloggen, blogga 365 dagar om året
6. Göra en ordentlig helkroppsomhändertagelse ca. 1 gång/månaden
7. Börja övningsköra
8. Inget godis på hela året
9. Vara glad och lycklig och göra det som är bäst för mig själv.
 
MER
Yoga, boxning, stretching, ridning, glädje, tid för mig själv, tid med kompisar, nyttig mat, tycka om mig själv, positiva tankar, utmaningar
 
MINDRE
Stress, press, tvång, sängliggande, negativa tankar, planfixering, hålla känslor för mig själv, krav, förhastade beslut, överdrivna förhoppningar
 

Let's go

Nyårsoutfit. Så nöjd. När jag kommer till Clara ska mina kompisar även hjälpa mig med lockar i håret, så tro inte att det kommer se ut sådär, haha. 
 
Klänningen kommer från Nelly!
 
 
Nu ska jag festa in ett nytt, grymt år. 

Mitt 2013

Här kommer det - den obligatoriska årsresnumén. 
JANUARI

 
Hade ett grymt nyår // Åt gott men inte överdrivet nyttigt, många pizzor och McD-besök! // Började med balsammetoden // Träffade massa nya kompisar // Var ofta sjuk och hann med måånga goda bruncher 
 
FEBRUARI

 
Trände mycket och åt gott // Hade nationella proven // Firade alla hjärtans dag, första gången med en liten valentine // Hade en helt underbar vistelse i Trysil
 
MARS

 
Premiärred Frenja // Gjorde om i rummet // Gick på några sjukt roliga fester, hängde mycket med fina vänner och dårvarande pojkvän. Hände inte så mycket den månaden annars!
 
APRIL 
 
 
Hade riktigt roligt på bodaborg med kyrkan // Var i Stockholm med världens bästa och hälsade på världens bästa Vallentunare // Missade Justin Bieber pga. masgsjukan, usch!
 
MAJ

 
Tränade mycket // Var i Tallinn med världens bästa klass // Piercade naveln 
 
JUNI
 
 
Utklädningsdag i skolan - min klass var fjortisar // Fick hem Hafdis som vi red hela sommaren // Sista försommarsång. En av de bästa kvällarna någonsin, shit vad det saknas. // Sommarlovet började och jag fick lämna min underbara klass // Spenderade midsommar i Dalarna med Björn 
 
JULI 
 
 
Högsommar. Hängde mycket på stranden // Liseberg // Var på Gotland // Firade mycket födelsedagar // Gick på Rihannas konsert // Tältade med världens bästa 
 
AUGUSTI

 
Gick på Mateos konfirmation. ♥ // Gick på några grymma fester och njöt av de sista dagarna på sommarlovet // Syster fyllde 18 // 18årsfest för Kira // Började skolan och var väldigt nöjd med min klass // Galen nollning, shit vad kul 
 
SEPTEMBER

 
 
Bestämde mig för att börja jobba ordentligt på smidigheten // Mycket plugg! // Hade några av de sämre dagarna och fick reda på hur det känns att få hjärtat krossat // Klarade mitt godisförbud! // Distraherade mig med träning, bloggen och kompisar // Gick på Spanska Ridskolan
 
OKTOBER

 
Det blev höst // Började spara pengar // Satte upp massa bilder i rummet // Skolan blev väldigt central // Halloweenfirande som aldrig förr
 
NOVEMBER 
 
 
Tedrickande, sängliggande och bara mys // Taggade utlandsresa // Chillade i Gran Canaria med mamma och syster, underbar resa ♥ // Tillbaka till verkligheten med ovanligt tråkig skola 
 
DECEMBER

 
 
Mycket träning // Sett fram emot nyår i stort sett hela månaden // Fick en liten firre // Uppträdde inför hela skolan. Något av det roligare jag gjort på länge // Gjorde otroliga vinster på julklappsleken // Gick på RITKIGT roliga fester // Tog fler hål i öronen // Julfirande // Fixade spagaten!
Här var alltså mitt år. Kan inte riktigt säga att det var rakt igenom underbart, men med tanke på allt grymt roligt jag har vart med om är det inte heller något att klaga över, hehe. Hur har ert 2013 vart? 

Träningsmotivation till 2014 - del 3

Nu är det snart ett nytt år, och jag tänker gärna att det också är en ny start. Jag vet att det är supersvenskt - hela det där jag börjar på måndag - men nyår är faktiskt något speciellt enligt mig. Ett nytt år ger nya chanser, en ny start helt enkelt. Och under jul (eller hela året för den delen) kan det vara många som har "dippat" när det gäller träning och att äta hälsosamt. Här är mina bästa tips för att rivstarta efter nyår!

Förberedelser

 
Något som är sjukt viktigt för mig är att planera. Även när det gäller träning, mat och hälsa. Detta är en punktlista på saker jag brukar göra: 
 • Veckoplanering. Sjukt användbart - bestäm vad du ska göra i förväg så är det mycket mer troligt att du gör det i slutändan.
 • Nyårslöftena. Särskilt nu i början! Självklart ska man skaffa några härliga löften att bryta och leka med. Gymmet tre gånger i veckan kanske, eller springa 2 km på en viss tid? Vad som helst.
 • Matplanering. Kolla så att allt hälsosamt och gott finns hemma hos dig för att göra goda, nyskapande saker. 
 • Kvällen innan. Bland det viktigaste. För att inte slacka efter och dissa hälsosamt och gott samt träning för att man är stressad på morgonen är big no no. Lägg fram träningskläder, packa väskan, bestäm vad du ska ha för frulle och gå igenom din dag. 
 • Träningskläderna. Vet inte riktigt om det ska vara planering - men på ett eller annat sätt går det att vända det till något liknande. Köp snygga, nya, billiga linnen på rean och BAM, de måste användas!
 • Träningskompis. Detta är något som inte funkar så bra för mig, men kan tänka mig att det gör det för andra. Stäm av en tid och du är TVUNGEN att dra dig iväg. Eller varför inte ha en så hälsosam trerättersmiddag som möjligt med några kompisar?

30: One thing you're excited for

NYÅR!! Och kvällens fest. Kommer bli sjukt roligt. 
 
Såhär såg jag ut förra året.

Gos

Godkväll folkz. Har kollat på OTH en film hela kvällen, himla skönt skulle jag vilja påstå. Har även målat tå som fingernaglar inför morgondagen (man måste ju starta det nya året med fina naglar) och provat mejken till morgonkvällens festligheter. Kommer bli hur grymt som helst. Vi har även bakat oilebollens så det luktar nyår i hela huset, världens godaste, holländska nyårstradition. 
 
Det här är nog kvällens sista inlägg så vi hörs imorgon, då smäller det!
 
 
Random webcambilder från exakt just nu. Peace

Träningsmotivation till 2014 - del 2

Nu är det snart ett nytt år, och jag tänker gärna att det också är en ny start. Jag vet att det är supersvenskt - hela det där jag börjar på måndag - men nyår är faktiskt något speciellt enligt mig. Ett nytt år ger nya chanser, en ny start helt enkelt. Och under jul (eller hela året för den delen) kan det vara många som har "dippat" när det gäller träning och att äta hälsosamt. Här är mina bästa tips för att rivstarta efter nyår!
Inspo på internet
 
Kollage snott från en av de bästa motivationsbloggarna HÄR
 
Det här är inte ett lätt ämne. Men det är samtidigt himla bra att ta upp. Något som motiverar mig mycket är att gå in på olika bloggar, tumblrs och forum för att få lite extra motivation till träning eller att äta rätt. Många gånger tycker folk att det här är "stört" eller konstigt, eftersom man ser bilder på andra människor som är "fit" eller liknande. Att de är för smala och att det är galet att det blivit så stort med fitblrs osv.
 
Jag tycker det är helt upp till en själv hur man väljer att göra här, och visst, det finns en del dumt där ute, men även en himla massa vettiga saker. Massa goda recept, bra tips och härlig motivation. Om man väljer att kolla på fel fitspo så är det det som är problemet. 
 
För att komma till saken. Här är några hemsidor jag rekommenderar: 
 
http://bykiki.se/ - http://fitspooration.myshowroom.se/ - http://eebsworth.myshowroom.se/ - http://fitnessdreams.se/ - http://nyheter24.se/modette/mollyrustas/ - http://nyheter24.se/modette/idawarg/ - http://beautifulpicturesofhealthyfood.tumblr.com/ - http://notanotherhealthyfoodblog.tumblr.com/ - http://garden-of-vegan.tumblr.com/ 

Cykla i december?

Idag tog jag cykeln till gymmet och körde ett magpass med Christel. Det är faktiskt ganska praktiskt det här med att det inte är någon snö, trodde aldrig att jag skulle kunna cykla på en väg helt utan is dagen innan nyår. Väldigt skönt :D Vi tog i alla fall ett lugnt pass med massa lite roligare parövningar, precis som det ska va när man tränar med någon annan.
 
Nu har jag precis ätit världens godaste lunch men känner mig himla trött. Ska ligga hemma och planera och fixa inför morgondagen hade jag tänkt: prova smink, hår, kläder, allt!
 

29: Five weird things

29: Five weird things that you like

Haha, ojojoj. Så svårt. Finns massa saker jag gillar.. Men vet inte om de är direkt konstiga. Kan försöka i alla fall: 
 • Att stå/sitta med tårna böjda. När jag sitter vid matbord eller liknande har jag i stort sett alltid ovansidan av tårna på golvet, haha. Det låter grymt skumt när man skriver det såhär.
 • Att knäcka ryggen eller knäcka andras ryggar. Det lärde vi oss på kungfun i medicindelen och det är så sjukt skönt!
 • Att städa. Med tanke på min ålder kanske det inte är helt normalt att jag får psykbryt om jag inte bäddar min säng det första jag gör på morgonen.
 • Granatäpple. Det är faktiskt en himla konstig frukt, hehe.
 • Konstiga människor. Det måste vara favoriten. Okej, inte sådär jättejättekonstiga så det blir störande, men härligt konstiga så man kan släppa fram det konstiga hos sig själv också.
Summerpic

Cheatingnight

 
Ikväll är det godis och film för hela slanten. Lite chips och dipp åker också ner och det här får nog bli årets sista cheating-night. Mycket gott må jag säga, det är dock mycket fräschare med frukt och grönsaker. :D
 

Träningsmotivation till 2014 - del 1

Nu är det snart ett nytt år, och jag tänker gärna att det också är en ny start. Jag vet att det är supersvenskt - hela det där jag börjar på måndag - men nyår är faktiskt något speciellt enligt mig. Ett nytt år ger nya chanser, en ny start helt enkelt. Och under jul (eller hela året för den delen) kan det vara många som har "dippat" när det gäller träning och att äta hälsosamt. Här är mina bästa tips för att rivstarta efter nyår!

Appar
 
 
Det är alltid smidigt att ha grejer på telefonen, och här är mina bästa hälsoappar. Sleep Cycle använder jag inte supermycket, men resten är himla användbara! 
 
Mapmyrun är en tracker för när man är ute och springer/går/cyklar så man ser sin väg. 
Tracker light är en superbra app där man kan kryssa för dagar i kalendern - tex. de dagar man tränat. Då får man en bra uppfattning om hur mycket man gör.
Yoga fitness och SelectStretch är båda "instruktionsappar" där man blir guidad genom olika yogapositioner eller stretchingar för olika kroppsdelar. 
Balanced är en app jag hittade alldeles nyss, där man lägger in aktiviteter som tex: Hit the gym 3 times a week. Appen kommer sedan påminna dig om saker du ska göra. Det finns massa olika kategorier också, som att hänga med familjen eller ringa en vän!

Breakie

 
Frukost från tidigare idag: Juice, te, filmjölk med granatäpplekärnor (så gott!), knäckebröd med ost och ägg
Godmorgon (?) bloggen! Jag har legat i sängen och halvsovit hela förmiddagen, är sjukt trött. Inatt somnade jag först vid 5-tiden, kanske inte det smartaste draget. Men vi hade det i alla fall supertrevligt igår och kollade på "The conjuring" som var gryyymt läskig. Riktigt bra skräckis! Efter det behövde nerverna lättas upp så "Friends with benefits" åkte även på. 
 
Har tänk ligga i sängen hela dagen faktiskt. Ibland får man väl göra det, eller? Innan nyårshetsen och allt.. Åååh, det är snart dax!

28: Somewhere

28: Somewhere you'd like to move or visit

Googlebild
Ett av mina absoluta drömresemål är helt klart Island. Naturen och hästarna är väl det som lockar mest. Jag älskar inslagen med ovanliga saker som vulkaner och varma källor, och hur coolt skulle det inte vara att rida runt på sånna platser? Tölta på en riktig islänning, det skulle inte va helt fel. MÅSTE verkligen åka dit. 

Ikväll..

Ikväll kommer samma gäng som jag var med förra helgen hem till mig för film/chillkväll. Vi ska med andra ord bara babbla och ha kul och skryta om julklappar hela kvällen, precis som det ska va! Och planera nyår för den delen, alla som kommer ska nämligen på samma fest som jag. Så himla kul, och såå taggad. Vi hörs senare! 
 
 
En liten del av mina badassvänner

Lockar

Jag klarade det! För första gången i mitt liv blev det hyfsade lockar när jag verkligen försökte. Älskar lockat hår,  så det kommer jag säkert öva på massa gånger. Den här gången var det mest för att se vilken frisyr som är bäst till min nyårsklänning, och det blir helt klart stora, härliga lockar.
 

Hälsofreak

(detta inlägg skulle publicerats för 2 timmar sen, men jag glömde trycka på "publicera". Haha, bra där) 
 
Efter ett härligt benpass åkte jag idag till stan för att käka golunch och titta på rean en sväng med Nina. Kom hem med en mätt mage och 2 kr på kontot, haha! Fick med mig en fin BH hem, var i stort sett redan pank när jag åkte dit så det var väl mindre bra. Men kunde inte låta bli, den var så fin!
 
 
Idag tog jag en kycklingwrap med tacosmak. Supergott!

Tankeställare

Igår fick jag för mig att sortera och titta på mina gamla dagböcker. Det slutade med att jag satt och läste i flera timmar - bok in och bok ut. Det är verkligen jättekul att ha nästan hela sitt liv arkiverat sådär. Har liksom dagböcker från 2005 och framåt, då kanske de inte var så välskrivna och de handlade inte om så djupa saker, men det var ändå mina innersta tankar från när jag var 7 år. Jättekul att läsa i!

Men bäst var i alla fall att läsa från de senaste åren. Man glömmer vad man tänker, glorifierar människor som egentligen inte alls var bra för mig. Jag insåg verkligen massa saker genom att titta tillbaka lite, och shit vad skönt det är. Lite oklart inlägg kanske, men i alla fall. Det känns bara så himla bra. 
 
 Oldie

27: A quote

27: A quote you try to live by 
 
Ojoj, det är många. Här är några favoriter: 
 

Spagat

ÄNTLIGEN!!! Efter att ha kämpat hela året kan jag stolt säga att spagaten sitter igen. Så skönt att nå mål, det är verkligen en kick :D Hade förövrigt ett riktigt bra träningspass idag med massa mage, kondition och stretching. Så nöjd.
 
 
Instagram: Hannalovisasol

Minikusinerna

 
Bilder från igår. Hängde massa med minstingarna och kollade på när en av dem åkte konståkning, sjukt imponerane sport! Får en att sakna kampsport lite, konstigt nog. 
 

26: Like/dislike

26: Things you like and dislike about yourself

GILLAR: 
 • Att jag är envis och beslutsam
 • Att jag inte låter mig själv bli trampad på
 • Att jag inte ger upp om jag har bildat ett mål
 • Min mage
 • Mitt hår
OGILLAR:
 • Mitt vassa humör
 • När jag blir överkänslig för ingenting
 • Den lilla svartsjukan
 • Att jag alltid förväntar mig såå mycket mer
 • Den lata och sega sidan av mig
 • Att jag inte kan prata utan att gråta när jag är arg/ledsen

Lista

Jag gör som alla andra bloggare och kör på den här listan. Men ärligt talat, den är ju grym.


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Hm, jag kröp mitt i stan på nollningen och badade i massa fontäner. Det har jag aldrig gjort förr.

Hur har ditt 2013 varit?

Väldigt, väldigt upp och ner, men om man ska säga övervägande så skulle jag kalla det ganska dåligt, sorgligt men sant. Skulle gärna skriva tvärt om men med tanke på så mycket som har hänt skulle jag inte tänka på det här som ett av de där bra åren

Blev du kär i år?

Blev kär - nej. Var kär - ja

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?

Fredag den trettonde, alltså den 13 september. Äckeldag som kommer sätta spår på alla mina framtida fredagdentrettondedagar.

Vad är din största framgång 2013?

Träningen och ridningen! Träningen är nästan den samma som tidigare år men ridningen har jag kommit igång med igen och det tycker jag verkligen om. 

Bästa köpet?

Ojoj, vet inte. Gymkortet kanske, haha.

Vad spenderade du mest pengar på?

MAT!! Helt klart. Så. Mycket. Fika.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ooh ja, mycket. Skolavslutningen och avslutningskonserterna var underbara och verkligen minnen för livet, massa roliga fester, Liseberg, allt. Det bästa det här året är i alla fall att jag vet att jag har så många fina kompisar som stöttar mig och orkar lyssna mig konversation efter konversation om samma saker om och om igen.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?

Wrecking ball. Lätt årets låt. Så sjukt bra och beskriver typ allt. 

Vem har du umgåtts med mest? 

Oj, det måste nog vara Christel och Nina.

Har du haft ett förhållande under 2013? 

Japp

Vart reste du under 2013?

Gran Canaria! 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?

Hmm, massa pussar och kramar

Vad gjorde du på din födelsedag?

Solade på en fin strand i utlandet om jag minns rätt!

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Alltså, det finns många saker som skulle vart ogjorda för att mitt år skulle blivit bättre. Men jag skulle gärnat vela lära känna mer människor, ta fler chanser och våga mer.

Vem saknade du?

Beror på vilket halvår vi snackar om, haha. Men jag saknar alltid min finaste häst i himmelen.

De bästa nya människorna du träffade? 

Träffade och träffade, vi kan ta lära känna. Min nya klass är toppen och där finns det massa guldklimpar. Lovisa, Emma, Johan, Johannes.. Det finns många finisar jag lärt känna mer ordentligt.

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
Man lever bara en gång, kort och gott.


Träningskompis?

Då och då får jag frågan om jag tränar med kompis eller kör själv. Och ja, jag har väl kört med någon sisådär två gånger (tror faktiskt det är den riktiga siffran, haha. Om man inte räknar med enstaka pass, och inte i gymmet) med "träningskompis", men annars kör jag själv.
 
Varför? Man kan inte riktigt lita på nån när det gäller träning - mina kompisar ställer gärna in i sista sekunden och då tycker jag det är lika bra att inte förvänta sig något. Och visst, det kan väl vara bra att ha någon som "peppar", men för min del fixar jag det själv. Om jag kör med kompis blir det mest snack faktiskt :D 
 
Visst, det skulle vara kul att träna med någon som är lika "på" som jag, men jag tycker det går minst lika bra ensam. Dessutom så är jag en person som gillar att göra saker själv och är inte alltid supersocial - bland annat när jag tränar.
 
Hur gör ni med träningskompisar? Kör ni själva eller med någon? Varför? 
 

Småkusinshäng

Idag har jag och min familj åkt upp till strängnäs för att hälsa på mina kusiner. De minsta var inte med på jul i år så det är bäst att passa på och hälsa under ledigheten! Så mysigt.
 
Bilder från, ja, midsommar 2012

25: Worry

25: Something that you'r currently worrying about

Just, exakt nu finns det inte jättemycket jag oroar mig för. Det känns ganska okej, eller snarare som om det inte spelar någon större roll vad som händer. Jag har lovat mig själv att inte ha några förväntningar och det verkar funka.
 
Men min unghäst är jag lite orolig för. För några veckor sen (3, 4 tror jag) opererades hon i bakbenen och fick 8 veckors boxvila - inte alls rätt för henne. Förra veckan slet hon sig och sparkade mamma så revebenen gick av, och än är hon inte helt lugn. Dessutom börjar hon bli lite stel i bakbenet. Men det är sånt man inte vet hur det blir förrän läketiden är slut, och tills dess får vi bara jobba på att hon ska vara lugn och hanterbar.
 
 
Favoritlillbruden.

Dagens fails

 • Ramlade ur sängen (bra start på dagen)
 • Välte en kopp te i mitt knä
 • Åkte till gymmet trots att det var stängt
 • Dunkade huvudet i kanten på mina hyllor
Okej, det kanske inte var så värst mycket. Men det + att jag inte gjort ett piss idag gör det till en riktig "bara-gräv-ner-mig-inget-går-bra"-dag. Vill gå på fest och träffa fina kompisar, men ingenting händer ju. Jaja, jag kanske ska sätta igång ett Harry Potter maraton?? Börjar jag nu är jag klar redan klockan 2 imorgon, haha. Kan diskuteras.
 

Don't let me fall

 
Till slut tog jag mig upp ur sängen och nu har jag vart en sväng i stallet. Det var supermysigt, men väl hemma landade jag i sängen igen och nu verkar jag inte komma upp. Det är något med mig tror jag - är så himla trött och seg just nu. Suger verkligen.
 
Senare idag bär det i alla fall av till gymmet, men utöver det tror jag bara att det blir fortsättning på dagens One Tree Hill-maraton. Ganska fint ändå!

Julbord

 
2 från gårdagens julbord
Hej kompisar! Idag är jag världens tröttaste. Gårdagen var hur mysig som helt och jag hoppas att alla har haft en lika bra jul som jag. Ätit massa god mat och hängt med fina släkten, precis som det ska va. Just nu är jag nedkurrad i min nya filt som jag lyckades nappa åt mig på paketleken igår, den har ärmar och grejer!! Hur himla braaa?? 
 
Får se om jag pallar ta mig upp ur sängen idag, för ärligt talat tvivlar jag på det. Kanske är okej ändå, drar nog iväg mig till gymmet för att prova nya brallorna m.m. Vi hörs!

24: Makes you laugh

24: Five words/phrases that make you laugh
 
Eftersom det är liite svårt att komma på saker här kommer jag ägna detta inlägg till två av mina absoluta favoritfilmer: She's the man och Easy A
 
Movies: Comedies
 
Blog de ChroniqueD-uneVie - Page 6 - Chroniques d'une vie - Skyrock.com
 
All about me
 
Untitled
 
Älsklingar

Christmas lights


Klappar

Här är mina julklappar för i år. Otroligt nöjd, så fina grejer! Fick även en till kudde och en liten guide till gitarrspel. 
 
 
2 sportbehåar // Ett par yogabyxor // Yogamatta // Escada-parfym (favvisen!!) // Träningslinne // Svettband

Äntligen jul

 
Idag har jag vart i stallet och pussat god jul på mina fina pollar, förberett mat till ikväll och fixat mig. Senast öppnade vi paket och jag är såå nöjd. Snart bär det av till mormor och morfar för släktmys, hoppas ni får en bra jul allihopa! ♥

23. Something that you miss

 
No words needed
Update: Nu verkar det som att alla helt plötsligt tänker att jag bara saknar mitt ex. Jag vill klargöra att faktumet att jag gillar att ha pojkvän och närhet betyder INTE att jag just saknar honom, det är så inte samma sak. Plz, ni får det att låta som att jag är helt patetisk haha.

Trötter

Shit, vad trött jag är idag. Dagen innan julafton och har en hel del att göra - men de senaste två timmarna har jag ändå tagit en spontan tupplur. Såå skönt. Innan det var jag på gymmet och körde mage/kondis, gick riktigt bra idag och är redan sliten i magen! Känns när jag skrattar, haha.

Nu ska jag försöka vakna lite för det är massa klapprim som ska göras och maträtter som ska förberedas tillsammans med mammi. Vi hörs!
 
 
Jag idag efter träningen. Ser ut som en bajskorv så jag bjuder på den :)

22. Your academics

Med den här punkten antar jag att man menar studier, haha. Ingen koll på ordet. MEN jag har redan skrivit ett inlägg om detta så här kommer en liten re-blog: 
 
"Jag valde sam-media för att jag gillar att skriva, att dela med mig av saker på ett korrekt sätt, att fota och att hålla på med media helt enkelt. Reklam och psykologi inom sånt intresserar mig också. Man får komma ihåg att mediadelen inte är så mycket fotograferande m.m (vilket många verkar tro), det är snarare teori. Det är viktigt att veta vad ens linje går ut på!

Det intrycket jag har fått från linjen än så länge är hyfsat bra. Och oroa er inte; gymnasiet är inte hälften så svårt eller läskigt som jag trodde. Blev nästan lite besviken när jag insåg att det var nästan precis samma sak, fast med andra människor och i en ny miljö.
 
Själva mediadelen har vi inte börjat med, utan kommer göra det nästa termin och huvudsakligen i tvåan. Det är jag så taggad på, och hade det inte vart för mediadelen hade jag antagligen valt natur. Jag vet att jag skulle klara det, men ärligt talat, jag valde mellan att ha tråkigt och ha roligt. Sen så är det vad man gör det till: men jag har så mycket mindre jobb än naturarna jag känner och det är faktiskt himla skönt. Jag vill ändå inte bli läkare, och vill jag det kan jag ta en kurs efter gymnasiet. "
 

Stop wishing, start doing

 
Nu: Gymmet. Jag har inte tränat sedan i torsdags  = ingen träningsvärk någonstans = helkroppspass! Fast tänkte dock köra mest ben och armar, det är bra grejer. Provar min nya sport-BH och känner mig kick ass.

Hoppning

Kom precis hem från stallet efter ett skönt ridpass i paddocken. Glädje och jag tränade form och lite hoppning på slutet - det är så himla roligt att hoppa med henne för hon blir så taggad och fin. Hon var lite småtjurig idag så hon bockade en del men inga problem ;) Första hindret glömde jag att korta stigbyglarna och höll själv på att flyga av, men med lite krångel satt jag kvar. 
 
 
Ska ta några ordentliga bilder från stallet snart. Lovar!

Laxmacka

Söndag. Två dagar innan julafton och jag har spenderat dagen med att julbaka, julhandla och slutligen packa in paket och ska snart ta tag i rimmen, hihi. Älskar sånt här mys! Kommer gå runt hela dagen imorgon och bara vänta på att den tar slut, julafton är verkligen en av årets största höjdpunkter.
 
MÅSTE bara visa min lunch också. Den är inte mycket att se på men så himla himla gott.
 
 
Jag tog väl ca. 3 mackor med det här på: Gräslökssmör, gravad lax, nån laxgegga och kapris - Definitivt något för alla som älskar lax!

21: Future

21: How you hope your future will be like 

Jag hoppas inte på så mycket materiella saker. Det gör en alltid besviken. Jag hoppas inte på att jag ska bli störst bäst och finast och coolast för jag hatar att bli besviken. Jag jobbar gärna för det, och försöker, men försöker också att inte tänka för mycket i förväg. 
 
Det enda jag vet att jag vill är att jag ska vara lycklig. På riktigt. Vad kan man önska mer av livet? Jag vill bara vara glad, hälsosam och ja, lycklig. Så hoppas jag att min framtid ska se ut.
 

12 years a slave

 
Ikväll ska jag träffa min fina vän Clara för att babbla ett tag, käka lite gott och gå på bio. Hur mysigt? Dessutom verkar filmen va svinbra, så det har jag höga förväntningar på. Någon som har sett den?

Seg

Sjukt skön dag. Bara legat i sängen och kollat på film och ätit mat, och växlat med att dra en sväng till stallet. Idag fick jag en sån där shit-vad-jag-älskar-mina-hästar-känsla och det är ju bara för trevligt när det händer. Töltade fram på fina Glädje i blåsten och låtsades att jag var på island typ, haha. Underbart.
 
Min fina bästis

Älskade myskvällar

 
Frukost idag: Gröt med hallon, en apelsin och massa dadlar. Såå gott. Juice och te till det, såklart!
Gårdagen = Bäst. Jag älskar verkligen små, mysiga kvällar tillsammans med människor man vet att man klickar med ordentligt så man bara kan vara sig själv och släppa loss lite. Vi lekte julklappsleken, andra roliga lekar och skämde ut oss totalt. Men så ska det va. Idag är jag galet trött och kommer nog mest kolla på film och gosa ner mig ordentligt. Vi hörs!

20: Your fears

Det här kommer låta såå cheezy, men är det något jag är rädd för så är det att dö ensam. Det skulle verkligen vara sämst. Eller att låta någon i min famij eller närhet att dö ensam. Tänk så hemskt. Eller att någon ska dö, bara hur som helst. Kanske slutar det med att jag är rädd för döden. Men jag kan verkligen drömma mardrömmar om att jag skulle vara arg och taskig mot någon och sedan aldrig få se dem igen.. Usch, så himla hemskt. 
 
Ska vi gå över till lite lättsammare saker så är jag bland annat rädd för stenar i vatten (pga vad som kan gömma sig bakom dem), träd när jag är ute och rider (har blivit skrapad mot träd x antal gånger på hästryggen och tycker det är SÅ läskigt), att gå runt ensam på natten (mest för att jag skrämmer upp mig själv) och även rädd för att vara uppochner. Gympalektionerna där vi skulle hålla på med gymnastik var därför en plåga för mig: HATAR att stå på händer!


Mitt träningsschema

"Hej Hanna! Kan inte du skriva om ditt tränings schema, vad du brukar köra för övningar osv? Hade varit jätteroligt, skaffade nyss gymkort och vill verkligen komma igång med träningen! Kram."

Jag har inget speciellt "schema" egentligen men såhär kan en vanlig träningsvecka se ut för mig: 
 
 • Måndag: Mage
 • Tisdag: Rida
 • Onsdag: Ben
 • Torsdag: Armar & rida
 • Fredag: Vilodag
 • Lördag: Flexpass/stretching
 • Söndag: Rida, yoga/PW/lätt pass
 
Eftersom jag inte kör på så strikta träningspass med speciella upplägg är det svårt att säga här och nu vad jag gör under dessa dagar exakt. Men jag kan försöka göra inlägg med mer exakta övningar under just enskilda träningspass, vet själv hur svårt det var att komma på vad man skulle göra i början! MEN det är så värt det nu när jag lärt mig ordentligt och kan springa runt på gymmet som en rutinerad :D
 

En gång till

 
Ikväll väntas ännu en gång festligheter men mest bara mys, julklappslekar och annat kul hemma hos Matilda. Kommer bli såå mysigt. Har samma kläder som igår (då typ ingen hann se outfiten i alla fall, var inne på festen i ca. 10 minuter.. Men det är en annan historia, haha), skönt när man slipper tänka på sånt haha. Nu ska jullovet firas in!

Now i know

 
I wanted everything to stay the same but people feelings fade and people change

Delicious

Idag har det vart julavslutning för min del och efter lite snack i aula och klassrum gick jag och Christel på lite julklappsshopping. Väl hemma fixade jag supergod lunch bestående av ägg, knäckebröd, sallad och lite annat smått och gott. Perfekt!
 
 
Sooo good

19: Five items you lust after

Sony DSC-QX10 White
 
Coolt objektiv som kan kopplas till tex. telefonen, så man får skitsnygga bilder direkt i fotoalbumet. Så sjukt bra, värsta bloggrejen!
 
 
Ett par primeboots skulle inte sitta helt fel alls.
 
 
 
Ett sjukt bubbelbad (och badrum för den delen) i mitt framtida hus (eller det här huset för den delen!!)
 
 
MASSA kuddar på min säng. Älskar det, men har typ 4 stycken. Not enough.
Ett riktigt lyxigt och fint träns. Älskar att lyxa till det med dyra saker jag inte behöver, hahaha.

All black

 
Ikväll blir det en helsvart outfit för mig med min systers fina topp från Bikbok. Looove it. 

Q & A

När du tog din navelpiercing hur ont på en skala 1-10 gjorde det? och blev det infekterat?? Hur undviker man att det ska bli infekterat isf? :)

Hej! Jag tog den i april i år tror jag, alltså för 8 månader sen ungefär. Jag tyckte det var en nolla på ontskalan, det kändes knappt och jag fick fråga om han var klar för att vara säker på att det faktiskt hänt. Jag är inte så känslig så frågade några andra om det var så för dem också, och de säger att det kanske var en trea ungefär!

Min piercing blev inte infekterad, men efter ca. 3 månader började den vätskas. Även det här har jag frågat andra om deras erfarenheter, och nästan alla hade en sån liten period! Det var himla äckligt ett tag faktiskt, men man behövde bara "bada" piercingen (=ligga i soffan/sängen med silverspray i naveln i ca. 20 min en gång om dagen) tills det försvann. 
 
Man undviker att det blir infekterat genom att hålla regler som piercaren har gett dig, tex inte bada för tidigt och rengöra ofta. Jag tycker personligen inte att jag har haft några större problem med min piercing, så om man vill ha det och är över 15 tycker jag man definitivt ska våga!
 
 

How to be something you'd miss

 
Skönaste dagen någonsin. Hade terminens sista lektion nu på morgonen och efter endast en mattelektion kunde jag åka till gymmet och träna mage. Har käkat lunch, fixat med lite grejer inför ikväll och bara chillat. Snart ska jag iväg på lite ärenden på stan, och ikväll är det party! Det blir fint.

18: A problem that you have had

Hm, ett problem. Jag har haft många problem, haha. "Problem" är ett svårt ord att komma på något till, allt är ju nästan ett problem? Jag har problem med skolan, kompisar, hästarna, träningen, bloggen, allt. 
 
Ett bestående problem jag kan komma på var när jag skulle välja gymnasiet. Inget val har vart självklart för mig. Det var självklart att jag ville gå media - men inte sam. Det finns ingen perfekt linje, och det har jag massa problem med. Tycker det är skitjobbigt, kan man inte bara få utforma sin egen gymnasietid och få det överstökat? 
 
So damn true
Fler problem? Jag har lätt att släppa in folk i mitt liv, eller snarare anförtro mig åt dem. Berätta saker som de egentligen inte borde få höra, och det ger ofta konsekvenser. Jag litar lätt på andra, och det är väl något som gör att jag får problem. Att jag släpper in dem i mitt liv stämmer inte riktigt kanske, det krävs en del för det haha. Men berättar gör jag, och det kan hända mycket då.
 
!!!
 
Men, som bilden säger, problem är till för att lösas. Inte att grubbla över. Kom ihåg det!

Inspo

 
Dags att inse: Bloggen har inte, enligt mig, varit i toppform på senaste tiden. Vad tycker ni jag kan förändra för att göra det bättre?

Onsdag

 
Hej kompisar! Jag kom precis hem från en kall kväll i stallet med ridning, mockning och fixande. Mamma har blivit sparkad av vår unghäst och går därmed hemma med brutna revben, så jag tar hand om hästarna för tillfället. Jättetråkigt att det hände, men kul att pyssla lite mer med hästarna!
 
Idag har jag inte hunint med mycket: skola, information om IV/programval, hem och stallet. Nu ska jag dra upp till ICA för lite kvällsgodis och sen ska jag och familjen ha Flash Forward-maraton.

Några sanningar

Jag ändrar mig hela. tiden. Är helt inkapabel av att bestämma mig för saker 
Jag byter mål och drömmar precis hela tiden
Jag bryr mig alldeles för mycket. Ibland är det bra och ibland är det grymt dåligt. 
Ibland tänker jag att jag ska sluta träna och äta nyttigt. Det brukar hålla i sisådär en dag, sen mår jag skitdåligt haha 
Jag blir överstressad såå himla lätt, men har en tendens att strunta i det och bara köra på tills det brister
Jag är en riktig planerare och ÄLSKAR att styra och ställa överallt och hela tiden
När det gäller kärlek och relationer är jag helt hopplös. Men kanske på sätt man inte kan tro.


17: Something that you're proud of

Jag tycker det är så viktigt att man tar cred för det man gör. Att man vågar stå upp för att man gjort något bra och att man kan visa att man är stolt. Vissa tycker att det är lite konstigt, men när jag får en komplimang tar jag det ärligt. Säger någon "fråga Hanna, hon är smart" säger jag "ja, jag kan säkert hjälpa till". Inte några "usch nej jag är dum i huvet". Bara ett exempel. Ofta ursäktar jag mig lite om jag låtit för kaxig eller så, men jag är ärlig i alla fall. Liten avstickare där!
Saker jag är väldigt stolt över är till exempel att jag är vig och rörlig, min träning, att jag vågar säga vad jag tycker och mina betyg. Det är saker jag har kämpat med såå länge, och alla gick på total viljestyrka. Just att jag valde vig tycker jag är något superviktigt. Det är många som missar den delen i fitness och jag tycker alla borde ta in det igen, man känner sig så mycket bättre när man inte är stel!
 
 
Våga vara stolta över er själva kompisar. Det mår man bra av!

Beroende. igen

 
Ny bästis!! "Hart of Dixie" är serien jag har fastnat för den här gången, och jag gillar den faktiskt ovanligt mycket. Redan uppe i säsong 2. Handlar om en doktor som hamnar i en liten stad och massa intriger, killar m.m. Loove it. Finns på Netflix och jag har för mig att den går på femman ibland.

Tre från idag

 
Gymmet och stallet, det är min dag det. Behöver definitivt fler lediga tisdagar, det är ju bara för himla skönt!

Ledig tisdag

 
Länge sen jag postade en frukost, men tidsbrist och mörker på morgonen gör  det sjukt svårt. Här är dagens med gröt, hallon, banan, juice och te!

Godmorgon kompisar! Idag är det ingen vanlig dag för idag är jag ledig. Är typ extasglad. Att lite ledighet kan göra en så glad! Ska snart hoppa iväg till gymmet och efter det har jag tillgång till skjuts hela dagen, så det blir säkert en sväng till stallet. Vi hörs!

16: "What if"

16: Something you always think "what if" about

Oj, det här kan bli en otroligt lång lista. Jag tänker ofta på såna saker, vad som har förändrat mitt liv och vad som hade hänt om de inte gjorde det, och vem jag hade vart idag om sånt inte hänt. Både bra och dåliga saker.
 
Till exempel, om jag alrdig gått på min konfirmation. Shit, vad mycket jag hade missat.
Om jag aldrig hade träffat Carla och Mateo.
 
Om jag aldrig hade startat bloggen.
Om jag aldrig börjat på folkunga.
Om jag skulle valt folkunga igen till gymnasiet.
Om jag hade valt natur istället för samlinjen. 
 
Särskilt det där sista faktiskt, det här med skolan är något jag ofta tänker på med lite ångest. Tänk om det är bättre för mig att gå på en annan linje, eller på en annan skola? Först trivdes jag otroligt bra men nu är jag lite.. fundersam. Jaja, det är sånt som märks hur jag gör med. Sånt löser jag!

Sen tycker jag att det är dumt att grubbla för mycket. Och med det menar jag inte att jag inte gör det själv, för det gör jag definitivt och det gillar jag inte. Man ska blicka framåt. Jobbar på det. 
 

Myshästen

Hästhäng, massa mat och serier kan nog sammanfatta min kväll. Väldigt mysigt om du frågar mig! Tänkte dra ett litet hemmaträningspass, kanske bara uppvärmning och stretching då jag egentligen ska vila idag, men känner mig lite stel. Imorgon har jag ledigt så tänkte dra en lillördag med film och popcorn halva natten, en bättre måndag vill säga. Vad gör ni ikväll? 
 
 
Haha, bild från idag. Älskipälski

Nya hål i öronen

 
Igår tog jag friheten till mig och stack in två sprillans nya hål i mina öron. Ett på vardera sida, så nu har jag tre hål på höger och två hål på vänster sida. Årets julklapp: Små, fina örhängen att sätta i dem alla! 
 
Kom precis hem från skolan, skippade träning idag pga bland annat stalltjänst. Tog precis min sista påse av favoritteet också, katastrof!!

15: Your zodiac/horoscope

15: Your zodiac/horoscope and if you think it fits your personality
 
"Skorpionen lämnar ingen oberörd. En kraftfull personlighet med ett rikt inre liv. Skorpionen har en tendens att gå till ytterligheter, svart eller vitt, antingen eller. Skorpionen är ett vattentecken. Det betyder att det finns mycket känslor bakom ytan. En samlad, behärskad fasad men ett stormigt, passionerat inre. I relationer och samarbete är Skorpionen tydlig och viljestark. En målmedveten natur som inte glömmer vare sig en väntjänst eller en oförrätt. 

Skorpionen stimuleras av utmaningar och är djärv och strategisk. Spänning och dramatik lockar denna hemlighetsfulla natur. God organisationsförmåga hör till bilden och kapacitet att metodiskt genomföra sina planer. Skorpionen är utforskande och analytisk, ofta en god människokännare. Omgivningen behöver inte berätta så mycket, Skorpionen vet ändå och kan stundtals ana sig fram genom tillvaron. Få ting undgår Skorpionens skarpa blick. Ett intresse för psykologi och existentiella frågor hör till bilden, likaså finns en stor potential på det kreativa området. Alla former av problemlösning fascinerar Skorpionen. 

Planeten Pluto styr över Skorpionens tecken. Det ger sig tillkänna bland annat genom ett stort kontrollbehov. Skorpionen är viljestark och vill helst ha distans till omgivningen och kontroll över sin livssituation. Skorpionen är känd för att alltid ha en dold reservplan, och får ofta ett liv med spännande möjligheter och dramatiska vägskäl!" - källa

Jag brukar inte kolla på horoskop osv, så när jag gjorde min "research" på mitt teken som är skorpion blev jag sjukt förvånad då jag tycker det passar in ganska bra på mig. Helt galet faktiskt, och nu vill jag inte låta som att jag "skryter" om mig själv på något sätt men det kunde lika gärna vart mig de beskrev. Lägg in lite aggressionsproblem och beslutsångest - BAM där är jag!
 
 
Arkivbild. BLEK?!

En bloggförebild

 
Alla bilder från Mollys blogg, såklart. 
Är det någon blogg jag gillar lite sådär extra mycket måste det nog vara Molly Rustas (http://nyheter24.se/modette/mollyrustas/). Jag kan klicka mig in där och bläddra bland gamla inlägg bara för att oavsett hur många gånger man läser kan det ge ett bättre humör.
 
Hon skriver om träning och hälsa, mycket outfits och fina, romantiska bilder. Hela stilen är bara så klockren. Sämsta med hennes blogg? Uppdateringen är väl sådär, men då finns hon på både instagram och twitter (haha, vilken reklam det blir nu!) och alla inlägg har trots allt väldigt bra kvalité. Rekommenderas!

14: What you wore today

Det är latdag deluxe. Kör på film i sängen hela dagen - har seriöst träningsvärk från gårdagens dansande. PRECIS som det ska va!
 
 
Känner hur jag kommer ångra de där bilderna. Förolämpar nästan hela "bloggyrket" genom att inte sätta på mig typ VS-byxor eller nån tunn morgonrock, men idag är jag ärligt talat för lat. 

Guldhelg

Gårdagen var legendarisk. Kommer bli grymt svårslaget, men jag hoppas samma gäng går ihop snart igen och försöker! Mitt lilla tjejgäng från konfirmationen, några konfaledare och allmänt astrevligt folk med en bra inställning på livet och massa härlig musik. LOVE
 
 Haha, jag ser ut som en groda. Men det gör inget, för det är ju mina bruuudar

Vinster i julklappsleken

Igår var julklappsleken i centrum och så. sjukt. roligt. Mitt bästa jultips: Strunta i att anstränga er för att få den där perfekta klappen till alla dina kompisar och kör ihop ett gäng att köra julklappsleken med istället, det är så mycket roligare. Jag har seriöst ont i halsen pga allt skrattande och skrikande. 
 
 
Mina vinster! Så nöjd, shit vad jag krigade för den där muggen haha.

13: Opinion about your body

13: Your opinion about your body and how comfortable you are with it
Det här är en sjukt svår grej som jag egentligen skulle undvika att skriva om, för allt man säger kan bli fel och alla kan tolka det så olika. Men jag ska försöka, för det är trots allt det utmaningar är till för!

Först och främst vill jag redogöra att man faktiskt ska skilja på två saker: Självkänsla och självförtroende. Utifrån vad jag har fått lära mig så är självkänsla det man känner inom sig själv om sig själv, bara personliga tankar som ingen kan höra. Självförtroede där emot, det man kan fippla med hur man vill sålänge man kan spela rollen bra. Det är vad andra ser, utifrån.
 
Jag skulle säga att jag har ett grymt självförtroende, och jag tror att många tror att jag är "helt nöjd med mig själv" osv. Men min självkänsla är minst sagt bristfällig. Ibland kan jag tänka att shit, vilken tjej!! och att jag ser helt fantastisk ut, det händer faktiskt. Jag kan vara helt, hunda procent nöjd med min kropp. Men ibland vill jag inte ens se mig själv, och det gillar inte jag. Jag vill alltid känna att jag är helt nöjd med mig själv. Och det har egentligen inget med utseendet att göra, utan det är psykiskt.
 
Fejka ett leende och världens självförtroende, det är jag rätt bra på. Nu är det bara det viktigaste kvar: insidan.
 

Let loose

Precis sminkat mig och fixat runt lite inför kvällens festligheter. Är SÅ taggad, har längtat jättemycket.
 
 
Jag ikväll än så länge. Har världens outfit-ångest, haha.

New in

Åkte till stan en sväng för att köpa ett par nödjeans då mina förra höga svarta gick sönder igår, det blev ett par DrDenims i medelhög modell. Så sköna! Hittade även ett superbilligt träningslinne på H&M och kunde inte låta bli att köpa det, matchar mina skor perfekt haha. Shoppinglycka, som vanligt ;)
 

Morgonlyx

 
Vardagslyx på hög nivå - love it! Tända ljusoch Harry Potter en tråkig lördagsmorgon, hur bra är inte det? Att lyxa till det lite för mig själv är verkligen superviktigt, vet inte vad jag skulle göra om jag inte kunde skämma bort mig själv lite ibland :D

Perfekt tjejkväll

Så. Nöjd. Med kvällen. Har verkligen haft den där perfekta tjejkvällen med stort lussebak, pinsamma lekar, hets under julklappsleken och massa snack om jobbiga killar och snygga kändisar. Sånt här borde man definitivt göra oftare!
 
 
Bild från kvällen, hihi. Nu ska jag gå och lägga mig: Är sjukt trött och imorgon ska jag till gymmet med lite andra trevliga tjejer. Godnatt! 

Så gör man en mouseover

Detta är sjukt enkelt men så snyggt! Mouseovers kan man ha i både inlägg och designen, och det gör ett snyggt och roligt intryck.
 
Du behöver såklart ha två bilder som det ska växla mellan när man håller musen över. 
 

Först måste man placera ett script i kodmallarna, vart som helst mellan <head> och </head>.
Kod till alla kodmallar: 

<script LANGUAGE="JavaScript">
<!--
// This is the implementation of SimpleSwap
// by Jehiah Czebotar
// Version 1.1 - June 10, 2005
// Distributed under Creative Commons
//
// Include this script on your page
// then make image rollovers simple like:
// <img src="/images/ss_img.gif" oversrc="/images/ss_img_over.gif">
//
// http://jehiah.com/archive/simple-swap
//
 
function SimpleSwap(el,which){
el.src=el.getAttribute(which || "origsrc");
}
 
function SimpleSwapSetup(){
var x = document.getElementsByTagName("img");
for (var i=0;i&lt;x.length;i++){
var oversrc = x[i].getAttribute("oversrc");
if (!oversrc) continue;
 
// preload image
// comment the next two lines to disable image pre-loading
x[i].oversrc_img = new Image();
x[i].oversrc_img.src=oversrc;
// set event handlers
x[i].onmouseover = new Function("SimpleSwap(this,'oversrc');");
x[i].onmouseout = new Function("SimpleSwap(this);");
// save original src
x[i].setAttribute("origsrc",x[i].src);
}
}
 
var PreSimpleSwapOnload =(window.onload)? window.onload : function(){};
window.onload = function(){PreSimpleSwapOnload(); SimpleSwapSetup();}
//-->
</script>


Efter det ska du placera dina bilder. Om du ska lägga in dem i ett inlägg är det viktigt att du skriver klart allt som ska stå i inlägget först, och lämna några rader där bilden/erna ska vara. Därefter ska du trycka på "ändra redigerare" och lägga in den här koden där du vill ha mouseovern:


<img src="adressentillförstabilden" oversrc="adressentillandrabilden" border="0">


Efter det ska du inte ändra redigerare igen, gör du det kommer mouseoverfunktionen försvinna. 

Om du lägger in koden i själva designen ska du placera samma kod som ovan någon stans i kodmallen, precis var du vill ha den.


Inte så svårt va? Lycka till!


En svårslagen helg

Så mycket lättnad idag. Tog tag i en riktigt jobbig sak, har köpt lite grejer till jul samt gjort terminens sista examination (som förövrigt gick grymt bra), så nu tar jag helg! Och inte en vanlig helg heller - världens bästa helg. Ikväll kommer några grymma tjejer hit och imorgon är det en efterlängtad fest med några kyrkvänner (tro det eller ej, kyrkfester är de bästa festerna). Tagga!!
 

12: Five guys..

12: Five guys whom you find attratcive
Tänk om jag vore världens modigaste nu och bara la upp bilder på de där killarna som jag faktiskt känner. MEN det är jag inte, så här har ni mina forever top five kändisar. 
 
 
Utan tur och ordning (och jag har säkert glömt någon): Ian Somerhalder, Zac Efron, Fransisco Lachowski, Harry Styles och Leonardo Dicaprio. ♥♥♥

11: Your family

Okej, så. Min familj. Vi består av mamma, pappa och två döttrar. Jag skulle nog säga att det är jag och mamma som är mest lika varandra till sättet, men jag är sjukt lik pappas släkt när det gäller utseende. Vi har aldrig vart en sån familj som köper hem cola och godis varje dag utan har alltid kört det lite nyttigare, vilket jag tycker är superbra! Hela min svenska släkt är så och julafton är som ett enda stort salladsbord, haha.
 
Jag har alltså släkt i både Sverige, Norge och Holland. Pappa kommer från Norge och bodde där fram tills han var kanske 25 (?) och mamma har bott i Sverige i hela sitt liv, men båda hennes föräldrar kommer från Holland med mörkare rötter. 
 
Jag tror att alla kan kommer överrens om att familj verkligen är något man ska ta vara på: en kompis kan dumpa dig när som helst, men syskon och föräldrar? De finns där. Hoppas de gör det för er också.
 
Ohana♡

Pluggar

 
... Eller ja, försöker i alla fall. En katt, telefonen, serier och andra mycket roligare aktiviteter är ivägen, men med lite viljestyrka och ögonen på ett A kanske jag tar tag i det lite bättre snart.

Äntligen lite lycka

 
Pics from this morning
Idag har jag äntligen vart lite glad. Sådär nöjd med allt, att det mesta känns bra. Sjukaste känslan, man måste älska det! Lite endorfiner var definitivt inblandade efter ett grymt pass för armar och rygg. Det var väldigt lite folk på gymmet så vågade verkligen köra på :D Så härligt! Haha, verkligen en vändning på dagen med tanke på hur "glad" jag var imorse.

Nu är jag pluggis i några timmar, imorgon har jag nämligen seminarium om miljö i 1 ½ timme som innefattar typ 5 ämnen. Vi hörs senare! 

Dålig start på dagen

(God)morgon.. Usch, vilken dålig start på dagen jag har haft. Först och främst är det helt himla onödigt att jag ens går upp idag, då jag har två lektioner + hål, där jag är helt klar och kommer sitta där och stirra in i väggen. Spräckte ett par av mina favvisbyxor (de var ganska sönder så det kanske var på tiden..) men har inga pengar till att köpa nya, höga, svarta jeans. Är allmänt irriterad på livet. Ciao.
 
 
Frulleeee: Gröt med hallon, kesella och kanel. :D

Känslokarusell

Den här dagen alltså. Är HELT slut av all nervositet, lycka, saknad och ledsamhet, länge sen det var såhär blandat. Kom precis hem från årets luciakonsert framförd av eleverna på min förra skola, och jag grät konstant i ca. 1 ½ timme. Sjukt. Galet vad jag saknar det, på riktigt.
 
 
Dagens nervösa: Klasskampen! Jag och tre andra tjejer dansade Jingle Bells dansen från Mean girls. Man måste ju bjuda på sig själv, haha!
 
 
Dagens underbara: Att gå på den årliga luciakonserten med några av de bästa från förra klassen. ♥

Fact

 
Most problems in life are because of two reasons: we act without thinking, or we keep thinking without acting

Importera textstilar till bloggen, del 1

Jag har inte de vanliga typsnitten på min blogg. Det är jättekul att leka med och ändrar hela bloggens utseende, man bör dock komma ihåg att typsnitten kanske inte funkar på alla webbläsare (mina gör tex. inte det på Internet Explorer). 
Steg 1: Välj ditt typsnitt. Ladda ner ett från tex. dafont.com, där hittar jag i stort sett alla mina typsnitt! Vet ni inte hur man laddar ner ett typsnitt kan ni lära er det HÄR.
 
Ett tips är att gå in på "Recently added fonts". Där brukar det finnas allt möjligt!
 
Steg 2: Gå in HÄR och klicka på "Välj fil". Där ska du välja ditt typsnitt. Klicka sedan på "Upload file" och kopiera koden! Ibland funkar den här sidan inte direkt och man får prova några gånger innan länken kommer upp. 
 
Steg 3: Nu till själva koden. Denna ska du lägga in i stilmallen, förslagsvis längst upp. Spara efter.
 
@font-face
{
font-family: "TEXTSTILENSNAMN";
src: url('LÄNKENDUKOPIERAT');
}
 
Det är viktigt att du använder det riktiga namnet på fonten och att man inte bara hittar på något enkelt själv. Nu kan du skriva in det namnet i stilmallen där du vill ha textstilen, och det kommer synas på din blogg.

Klappat och klart! Det här är faktiskt väldigt enkelt när det väl blivit rutin. Lycka till!

10: Shuffle music

10: Put your music player on shuffle and write the first ten songs that play
 • Teach me how to be loved - Rebecca Ferguson
 • These four walls - Miley Cyrus
 • Timber - Pitbull & Kesha
 • Under control - Calvin Harris
 • How to be a heartbreaker - Marina and the Diamonds
 • Händerna mot himlen - Petra Marklund
 • Over again - One direction
 • Skinny love - Birdy
 • Fix you - Coldplay
 • Roar - Katy Perry

Stress

Så. Mycket. Att göra. Kom PRECIS hem från gymmet efter ett kort påskyndat magpass, herregud vad jag stressade runt. Men det var intensivt och skönt! Imorgon är det ett litet event på min skola och såklart ska jag ta på mig massa onödigt ansvar (haha) så jag har massa att förbereda ikväll. Det kommer bli galet, men make it or break it. 
 

Jag idag

 
Dagens att göra: 
 • Skola
 • Shoppa tomteluva.. och lite annat
 • Fika med finisar
 • Träning
 • Plugg

Hetsig dag idag! Inlägget är tidsinställt och jag är antagligen på gymmet nu. Dags för mage..

Att komma igång på gymmet

När jag började träna på gym gick jag först bara på pass. Det var inget jag gjorde själv alltså - endast för att jag inte hade någon aning om vad man skulle göra eller hur man skulle göra det på gymmet. Hur man flyttade vikter var ett mysterium och det skulle vara den pinsamma döden att göra något fel framför alla på gymmet, så jag struntade i det helt enkelt!
MEN nu i efterhand tycker jag det var tråkigt att jag inte tog tag i det tidigare, för det är så smidigt och roligt. 
 
För att komma ut ur min lilla bubbla ringde jag till lilla F&S och bokade ett pass med instruktör. Det var ca. 5 personer som gick runt med en instruktör i gymmet där hon visade vad man skulle göra och hur man skulle göra det på bästa sätt. Det var ingen personlig handledning utan bara allmäna grunder, och det passade jättebra för mig. Dessutom var det kostnadsfritt, men det går antagligen från gym till gym. 
 
Jag rekommenderar i alla fall att man gör nått sånt här. Har man en kompis som är grymt rutti på gymmet kanske man kan be den hjälpa till, men om det är någon som bara "gymmar då och då" så tycker jag det är bättre att ta någon som vet exakt hur man ska använda maskinerna utan att skada sig.
 
 
Lycka till nu kompisar!

All i want for christmas

 
Objektiv till mobilen - Sony DCS-QX10 White // Nike Pro shorts // Snygga träningslinnen // Proteinpulver från Fitnessguru // Ett flak celsuis (eller två..) // Spel som "Tjejmiddag" och liknande // Fina kuddar, de här är från Indiska // Nytt sängöverkast, detta från Zara Home

9: Education

9: How important you thing education is

Jag tycker det är superviktigt med en bra utbildning. När jag träffar en riktigt allmänbildad människa blir jag så otroligt imponerad! Någon som kan många språk, verkar ha koll på omvärlden eller har svar på alla frågor man kan tänka sig. Det är riktigt coolt. Och för att bli så behövs det utbildning.
 
Utbildning på rätt sätt, också! Det är viktigt att det är kul och att man inte blir en robot som snart går in i väggen, det ska vara i ens egen nivå. Gillar man inte matte eller fysik ska man inte välja natur bara för att man vill vara smart. Det kommer aldrig funka. Man ska utbilda sig utefter sin förmåga, inte endast ens ambitioner!
 
Snackar vi utveckling i världen och u-länder tycker jag det är extra viktigt: har man ingen utbildning kan man inte ha en sjukvård, man kan inte bygga upp en infrastruktur med mera.. Jag är ingen politiker och har väl egentligen ingen koll, men för att sammanfatta: Det är sjuukt viktigt!! och hur jobbigt det än kan vara så är vi väldigt lyckligt lottade som får en så bra skola och utbildning.
 
googlebild

8. What you ate today

Frukost: Havregrynsgröt med smak av vanilj, kanel och kardemumma toppat med kesella och hallon
 
Mellanmål: En lussekatt
 
Lunch: Bulgur med korvstroganoff och morötter
 
Mellanmål: Banan
 
Middag: 2 knäckebröd med philadelphia och salami, 1 ägg, en skål kvarg/yoghurt med mandlar, hallon och havregryn
 
Kvällsmål: 2 rutor choklad, 3 dadlar, 2 clementiner
 
Frukost, mellanmål, mellanmål, kvällsmål. Gottigotti!

Säg hej till...

... Dimitri!! Han är min nya, ståtliga och fina prins som ska bo i mitt rum och matas av lilla mig för han är bara min min min. Vad säger ni om den här pojkvännen? Inte illa va?
 

Dags för gymnasieval

98orna ska snart välja gymnasium och det märks inte bara i verkligheten utan även på kommentarerna här. Ska försöka skriva så utförligt som möjligt om mitt val!
 
Jag valde sam-media för att jag gillar att skriva, att dela med mig av saker på ett korrekt sätt, att fota och att hålla på med media helt enkelt. Reklam och psykologi inom sånt intresserar mig också. Man får komma ihåg att mediadelen inte är så mycket fotograferande m.m (vilket många verkar tro), det är snarare teori. Det är viktigt att veta vad ens linje går ut på!

Det intrycket jag har fått från linjen än så länge är hyfsat bra. Och oroa er inte; gymnasiet är inte hälften så svårt eller läskigt som jag trodde. Blev nästan lite besviken när jag insåg att det var nästan precis samma sak, fast med andra människor och i en ny miljö.
 
Själva mediadelen har vi inte börjat med, utan kommer göra det nästa termin och huvudsakligen i tvåan. Det är jag så taggad på, och hade det inte vart för mediadelen hade jag antagligen valt natur. Jag vet att jag skulle klara det, men ärligt talat, jag valde mellan att ha tråkigt och ha roligt. Sen så är det vad man gör det till: men jag har så mycket mindre jobb än naturarna jag känner och det är faktiskt himla skönt. Jag vill ändå inte bli läkare, och vill jag det kan jag ta en kurs efter gymnasiet. 
 
 En vanlig pluggdag i mitt liv.. Haha.

Men oroa er inte för alla val och grejer, det löser sig!!

Godmorgon!

Godmorgon! Idag är det måndag och bara 15 dagar kvar till julafton. Hur skönt?! 
 
Vaknade grymt trött men har en hel del att göra idag och kommer nog hem först runt 6-tiden, det kommer krävas minst 2 burkar energidryck, haha. Skulle gärna haft en till söndag så jag kunde gosa ner mig i sängen och kolla på film hela dagen, eller åtminstonne morgonen.. Aja. Vi hörs senare!
 

Strejkar mot söndagsångest

 
Är det något jag ogillar så är det den där jäkla söndagsångesten. Att ligga och tänka på vilken stressig, jobbig vecka man har framför sig. Så idag har jag gjort ALLT för att förhindra detta. Här är lite tips:
 1. Ta ett långt bad med tända ljus och julmusik och fixa allt: raka benen, anisktsmask, bubblor och hela paketet. man mår garanterat bättre efter.
 2. Skriv upp allt du ska göra i veckan, på ett positivt sätt. Försök planera så du hinner med allt och inte behöver stressa senare.
 3. Kolla på lite inspobilder. Bra tagg-grejer. Jag tog en kik på mitt inspocollage på insidan av min garderob (se HÄR) och blev genast på mycket bättre humör. 
 4. Ta dig ett skönt träningpass. Har man ångest för att man inte kommer hinna senare i veckan har man i alla fall gjort lite idag, eller hur? 
 5. Måla naglarna och tånaglarna. Det är avslappnande och man KAN liksom inte stressa runt om man precis gjort det, då kommer ju naglarna förstöras!
 6. Prata lite med en kompis, spåna på nya, roliga planer och skratta lite!
 7. Choklad. Glöm aldrig, aldrig att choklad alltid, alltid kommer finnas där för dig. 

Hur man laddar ner ett typsnitt

Jag använder mig alltid av Dafont när jag laddar ner typsnitt: det är enkelt, stort urval och funkar snabbt och bra. Såhär gör man!: 
 
Steg 1: Gå in på dafont.com och leta reda på det typsnitt du vill använda. Vi kan göra ett exempel på textstilen "Double Shadow".
 
 
Steg 2: Klicka på "Download" och välj en bra plats där du kan lägga filen utan att glömma vart den är. Förslagsvis gör man en ny mapp som heter nått i stil med "Typsnitt". 
 
Steg 3: Gå in i mappen och extrahera filen du laddat ner. Det gör man genom att högerklicka på filen, och sedan välja alternativet "Extrahera här". Du får nu en eller flera filer som du kan öppna på ett eller annat sätt, men det är den som ser ut (ungefär) såhär som man ska fokusera på: 
 
 
Steg 4: Högerklicka på filen. Välj alternativet "Installera" och låt datorn göra sitt jobb. Nu är typsnittet redo att användas i till exempel Word, Photoshop och liknande!
Lätt som en plätt. Lycka till!

Snötäcke

Har precis vart ute i snöovädret och gosat med mina hästar. Kan knappt skriva för jag är så kall om fingrarna, och tårna känner jag fortfarande inte. Japp, det är helt klart vinter. 
 
 
Finaste Glädje med dagens snötäcke. 

7: Five pet peeves

Till att börja med: "Pet peeves" är saker man irriterar sig på. Fick googla det själv haha, så tänkte att det var bra att skriva ut så ni förstår vad jag jiddrar om ;) 

1. När någon går irriterande. Haha, kom inte på något bättre ord än det, men till exempel när någon går precis framför en men lite långsammare, eller när någon alltid lutar åt ett håll så man blir uttryckt, eller när någon går för fort bakom en, eller när någon går för långsamt över huvud taget.. Ni fattar. Jag har lätt att störa mig på hur folk går, särskilt när jag är stressad.
 
2. Mitt jobbiga humör. Jag HATAR att jag blir en komplett bitch när jag är hungrig eller stressad eller trött eller liknande. Jag kan verkligen bita till, särskilt när jag kommit hem från skola och träning och är riktigt trött. Då kan jag bli så arg på mig själv för att jag är så arg (what?) och bara önska att jag bodde ensam så jag kunde skona min familj från mitt äckelbeteende. 
 
 
3. Alldeles för konflikträdda människor. Jag är definitivt inte den konflikträdda, utan går in i fighten (bokstaligen haha) direkt. Men människor som ger mig vita lögner eller undanhåller saker för de tror att jag ska bli arg?? Blä!!
 
Caption of the day!
Typ vad jag menade med punkt 3
 
4. När storlekarna är slut. Man har hittat den perfekta tröjan, den sitter sjukt bra, men plånboken är hemma och du ska köpa tröjan imorgon istället.. Fast någon har tagit den sista av din storlek. Ni fattar.
 
5. Överdrivna debatter. Nu snackar jag om det här med feminism och allt. Och jag är nästan lite rädd för att göra det - för så fort man ens börjar säga ordet feminist kan man få en hel föreläsning om vad det är och varför det är bra/dåligt. Jag tycker det är jättebra att alla står upp för sin åsikt osv - men snälla brudar. Chilla. Hela livet är inte en debatt.
 
 

Sämst

Ikväll är jag inte på humör. Inte inte alls, har inget kul att göra och ute är det kallt och tråkigt. Ska ligga hemma och kolla på film: i stort sett det ända jag har gjort idag. Men känner faktiskt inte för att göra något i alla fall, vet inte om det finns något som kan göra mig på bättre humör nu. 
 
Ska dra igång någon gammal rulle med Leonardo. Det brukar faktiskt hjälpa. Hoppas ni har en bra lördagskväll!
 
 Älskling

Time to flex

 
Nu åker jag iväg på flexpass med mammi! Skön vardagsträning för trött tjej. Vi hörs!

Bra kväll

Igår blev en bra kväll. Det är så man kan sammanfatta det, kanske inte det roligaste i världshistorien men träffade massa jag inte sett på länge ochhade kul. Sov hos Mateo och kom precis hem för att kolla ikapp på lite serier från veckan, senare får vi se vad jag hittar på!
 
 

6: Your view on mainstream music

I love it! Vad i herrans namn är det för fel på musik bara för att alla lyssnar på den? Jag lyssnar väl på lite udda grejer ibland men till största delen kör jag bara på topplistan av Spotify och rockar på. Haha, kanske inte så orginellt eller häftigt, men jag har ingen sån där genre jag älskar eller så. Stay mainstream!
 
 
Två favvisar just nu

Så motiverar jag mig själv

Jag får ofta frågan om hur jag orkar träna så mycket och hålla igång hela tiden. Svaret är enkelt: jag har motivationen. Men hur man får den kanske är lite svårare att förklara.
 
Först och främst så mår jag bra av att träna. Jag tycker det är så skönt att veta att jag är stark eller känna att jag kan göra något för att jag har tränat så pass mycket. Jag älskar endorfinerna. Självklart är det hemskt tråkigt/jobbigt/äckligt/svettigt att träna, men oftast så är det värt det ;) 
 
För det andra så gillar jag mig själv mer när jag tränar. Det kanske inte riktigt är "godkänt" att skriva såhär för allmänheten att se men jag tycker jag blir så mycket snyggare och fräschare, när jag känner mig piggare och snyggare ser jag piggare och snyggare ut och det gör jag av träning! Man ser faktiskt resultat och jag vet inte vad ni tycker men är det inte himla skönt att kunna va nöjd med sig själv? 
 
 
Men träna gör man för sin egen skull och bara för att ni kanske inte känner som jag gör betyder det inte att man ska tvinga sig. Sen tror jag definitivt att träning är något man kan lära sig att gilla, eller med lite finare ord kanske förälska sig lite i. Jag tror att det är det jag har gjort, med vanan kom intresset liksom! Och till alla er som inte ger träning en chans: Ni missar något! Det finns inget som slår känslan efter ett lyckat gympass. Puss på er kompisar!

Addicted to you

 
Ikväll ska jag iväg på en liten fest med Mateo! Även Carla kommer vara där så inget kan gå fel, så himla kul ju. Båda mina besties på en och samma fest, underbart! På bild fastnar jag inte men det kunde inte vara mindre intressant ikväll: Den vanliga toppen från Topshop och svarta jeans. Vad ska ni göra ikväll?

Vardagslyx och snöstorm

Hej kompisar. Vilken lång fredag! Kom precis hem efter några ärenden på stan och en slapp skoldag, nu äter jag vaniljkesella (lite lyxa får det väl vara!) med hallon och mandlar, med en chailatte till det :D EXTREMT gott efter en dag i kylan, det här nämligen börjat snöa här i lilla Linköping. Jag gillar snö men idag har det blåst riktigt mycket också, inte lika kul..
 
Blog ya later

5: Things you want to say to an ex

 
Jag skulle kunna skriva sååå himla mycket just här. Det är inte så att jag inte har något att säga till "mitt ex" (vi vet alla vem det är..) men ska jag säga det ska jag säga det till honom. Bilden ovan sammanfattar väl det hela en del. Skulle kunna skriva att han är en idiot och hålla på massa, men det är inte min stil att publicera sånt. "I miss us".

4. Bullet your whole day

 
Fixade mig med katten i handfatet // Mööörkt ute i väntan på bussen // Morgonsolade lite // Egobilder på skoltoan // Det blåååste // Dags för gymmet
 
 
 
Inne på gymmet // Efter gymmet, såå glad ju // Bussen hem, zZz // Goseluvan på ute i kylan // Mer egopics!!

Jag är sjukt dålig på sånt här - glömmer att jag ska ta kort hela tiden. Men men - här är min dag!

Två serietips

Två serier jag lyckats börja med på loppet av en vecka. Superbra tidsfördriv! 
 
 
"The fosters" handlar om ett par som tar hem fosterbarn och träffar ett nytt syskonpar som behöver någon stans att bo. Har kommit ungefär halvvägs genom första säsongen (den finns på Netflix) och det är en helt okej serie, inte sådär att jag är kär (okej, kanske lite i han Hannah Montana ungen, han har verkligen vuxit upp!) men definitivt inte dåligt :)
 
 
"Twisted" heter en annan serie som jag kollade klart på från söndag till tisdag eller nått, haha. Tror det bara finns en säsong, i alla fall på Netflix. Den var också helt ok, lite konstig kanske haha men det handlar i alla fall om tre tonåringar varav killen (mitten) begick ett mord när de var typ 10. Knas, men bra!

Torsdag

Älskar den här dagen! Grymt skön skola, slutar jättetidgt, direkt till ett halvtomt gym och sedan hem, inget plugg eller sånt äckel och stallet ikväll, förhoppingsvis regnar det inte på oss. Ska möjligtvis till tomtenatta efter det också, men sånt är inte spikat.
 
Nu ska jag kolla på gårdagens PH och gosa ner mig ordentligt, vad hittar ni på en torsdag som denna? 
 
Instagram: hannalovisasol

How to be happy

 
Kom ihåg det kompisar. Positivt tänkande ger positiva resultat! Och nu är det bara en dag kvar, sen FREDAG!

Klipp in två "personer" i samma bild

Slutresultat: 
 
 
Jag brukar ganska ofta ha sånna här bilder på bloggen, och tycker det är himla snyggt. För att göra dem använder jag mig av Photoshop CS6, där jag redigerar alla mina bilder. Jag ska försöka förklara hur jag gör det här på enklaste sätt!
 
Steg 1: Välj bilder, såklart. Här ovan är de jag använde till exemplet. Öppna en ny bild i photoshop och placera de båda bilderna, som gärna är lika stora som varandra och med liknande bakgrunder/från samma tillfälle i den rutan. Storleken är helt upp till dig. 
 
 
Steg 2: Placera bilderna så att "personerna" är breve varandra, med det avståndet du vill ha i slutresultatet. Du kan kolla så att de "ligger bra" genom att dölja/visa de olika bilderna under "layers", det gör man genom att trycka på ögat (se bilden ovan)
 
Ungefär såhär kan det se ut efter steg 2
 
Steg 3: Välj sudd-funktionen. Såhär såg min pensel ut till exempelbilden: 
 
 
Steg 4: Börja sudda på det övre lagret! 
 

När du suddat klart är allt färdigt. Gör lite finjusteringar och den är klar att publiceras! Det här är ett väldigt enkelt sätt att göra det på, och jag gör oftast såhär. Man får prova sig fram ett tag i början och vänja sig vid att dölja/visa olika lager för att bilderna ska ligga så bra som möjligt. Lycka till!

Blått bling

Piggade upp min dag med att pynta naglarna lite. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - jag kan aldrig känna mig riktigt fin utan att även naglarna är fina ☺
 

Ta hand om dig

Startade dagen med ett franskaprov och åkte hem efter det. Är så galet trött och behövde verkligen en paus från livet. Har sovit lite, städat en del, pluggat matte och bara skitit i allt. Och det behövs ibland.
 
Kom ihåg att ta hand om er kompisar!


3: A book you love

 
Min favoritbok måste vara "Tusen strålande solar". Den handlar om två kvinnor och deras man i Afghanistan, om deras barn och hur de blir behandlade i hemmet. Den är sjukt gripande och jag grinade mig genom hela slutet tror jag, verkligen galet bra. Rekommenderar alla i hela världen att läsa den. Och om man tycker början är tråkig - ge inte upp, för det är värt det!

Skäms!

Hatar att gå in på min blogg och inse att de enda bilderna jag lagt upp idag är antingen googlade eller iphonebilder.. Hur dåligt?!?! Det är sånt jag tycker är skittråkigt.. Men jaja, hoppas jag får en ny chans imorgon? ♥♥♥
 
Idag har jag pluggat alldeles för lite, och kommer antagligen sluta med att jag är uppe en bra stund till och försöker få till det där med franskan. Som man bäddar får man ligga. Det går liksom inte riktigt att både ha ett socialt liv, bra betyg och tillräckligt med sömn på samma gång. Men man kan ju alltid försöka!
 

Snälla pappa

Kvällsevent på team Sportia och jag är i extas. Dags för fjäsk till mammi och pappi, förvänta er fina saker när jag kommer hem!!
 

Klänning

Goddagens! Ni anar inte hur nöjd jag är för tillfället. Efter att jag kom hem från ett kondis- och armpass på gymmet hittade jag ett paket på min säng: det var klänningen!! Är sjuuukt nöjd och jag kommer glittra och glimma och vara så snygg att hela Linköping stannar. Haha, skojar (eller?)
 
Kom hem för ca. en timme sen och har ätit massa osv, men av någon sån där konstig anledning har jag inte gjort det där jag absolut borde göra: Plugga. Som vanligt. Imorgon har jag franskaprov men verkligen ingen lust alls att ta tag i sånt, hej hej F!
 
 
Sneak peak på godingen

Right now

Uppvärmning!
2: Someting you feel strongly about

När folk dömer andra utefter utseendet. Särskilt när det gäller ätstörningar och att vara "besatt" av träning - att det är normaliserat att gå att säga "ja men hon med aneroxi" eller "aa hon tränar säkert aldrig" eller "shit hon är besatt och käkar bara ett äpple om dagen". Nu kanske det inte är exakta ord, men innebärandet. Att man dömer psykiska sjukdomar så himla fort. 
 
Haha, blir helt upprörd bara av att skriva det. Men folk tar ätstörningar så LÄTT! Många vet inte ens att det finns fler problem än aneroxi och svält. Snackar öppet om det. Kallar sig själva feta, kallar andra för anorektiker.. USCH!
 

Counting stars

 
Kvällens kraftanstäningningar i form av yoga och franskaplugg är avklarade och nu ska jag äntligen gå och lägga mig efter den här lååånga dagen. Har velat göra det sedan typ klockan 8 men känns inte helt bra att vända dygnet åt det hållet heller, haha. Godnatt finisar! 

Få bilder över hela inlägget

"Kan du inte visa hur du får att dina bilder är över hela inlägget men texten börjar en bit in?" Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera vad jag ska förlklara nu, men såhär ser det ut i alla fall:
 
 
Alltså kan man ha bilder som är 800 px i ett content som är exakt 800 px, eller vilken bredd man vill.. Hela bilderna får plats i alla fall.

Först väljer du hur långt ut texten ska vara i inlägget. Lägg till texten "margin-left: 10px;under .entrybody {, så det ser ut såhär: (du kan välja vilken siffra som helst, det behöver inte vara 10)
 
.entrybody {
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: normal;
color: #000000;
margin-left: 10px;
background-color: #FFFFFF;
padding: 5px;
}
 
Nu ska man ändra bildernas placering. Leta rätt på stycket ".image {" och lägg till raden "margin-left: -15px;",så det ser ut såhär: (också här är det upp till dig hur långt in du vill placera bilderna)
 
.image {
border: 0px solid #CCCCCC;
background-color:#FFFFFF;
padding:0px;
margin-left: -15px;
}

Spara stilmallen och det borde vara fixat och klart. Man måste anpassa allt det här utifrån hur bred design man har och hur breda bilder man har, men det är alltså de här två kodraderna som används för att fixa det. Lycka till!

Damn you monday

 
Hej kompisar. Idag har jag vart så sjukt trött, ni anar inte.. Försov mig lite imorse och det var första gången på typ åratal (läs: någonsin), men jag fick nästan ingen sömn inatt så det var ganska förväntat. Har hoppat runt som en övertrött femåring i skolan med bara 3 timmars sömn på nacken, mindre kul!
 
Jag skippade gymmet efter skolan men tänkte köra lite hemmaträning: Idag är det rumpa och stretching och sånt funkar rätt bra att göra hemma också. Det dåliga är väl att man inte har något speciellt pulshöjande (är inte direkt ett fan av att springa utomhus såhär års) men jag får väl hitta på nått eller köra lite extra imorgon. Vi hörs!

1: Five ways to win your heart

1. Sjung. Eller man behöver inte ens sjunga, bara man har känsla för musik och takt osv :D
2. Var rolig. Jag faller såå lätt för humor - helt sjukt! 
3. Romantiska gester. Det är viktigt att göra sig till lite, så man känner sig speciell.
4. Bra på presenter. Det behöver inte ens kosta pengar, det är ganska sällsynt med killar som är bra på det här dock.. 
5. Var positiv. Haha, det kanske är mycket att begära, men sjukt skönt om man kan se saker från den ljusa sidan! 
 
Sen så typ gör det inget om man är Zac Efron också, ååh dreamguy

Lite... personligare

 
Jag kände att det där med "Capture December" skulle bli lite tråkigt. Skulle jag gå in på en blogg är det inte de inläggen jag skulle leta efter.. Mer något sånt här. Så trots att det inte direkt är "jul-tema" får det här bli min julkalender (eller vad man ska kalla det) för i år. Och eftersom det är 31 dagar i december passar det precis lika bra att jag kör igång imorgon! Vad tycker ni om det?

December

I december ska jag ...

- Spara onyttigheter till julafton och försöka vara nyttig tills dess. Några lussekatter på advent gör liksom ingenting, såklart, men annars ska det vara clean!
- Lägga upp ett riktigt träningsschema OCH följa det!
- Rida ordentligt - det är ju såå kul men jag tar mig inte riktigt tiden. Dags att prioritera!
- Umgås mycket med vänner och familj, såklart :D
- Inte deppa utan hitta på saker när jag känner mig nere, som att gå på en promenad eller göra något kreativt. Hålla igång helt enkelt.
- Ha en sjukt bra jul
- Inte ha för mycket ångest över nyår m.m.. Blev så himla stressad förra året och det orkar jag inte.
- Satsa på bloggen en hel del, designer m.m.
 
Bilder från förra årets december. Var nyråsfin, åkte snowboard i Idre under mellandagarna, gjorde julgodis och tränade. Gos!

Workout - check

 
Aaah riktigt bra träningspass idag. 40 minuter cardio totalt, 30 minuter mage och 30 minuter stretching. Kom ner i spagat, blev superglad! Ska stretcha lite mer ikväll så då kanske ni får se. Nöjd är jag i alla fall, det var sjukt mycket folk på gymmet så det blev som en liten mingelfest, haha. Älskar sånt! Nu ska jag fixa mig en liten prottesmoothie och gosa ner mig i sängen. 

Cozytimes

 
Underlättar plugget med ansiktsmasker, nagelfix och lite allmänt skönhetspyssel. Love it. Här om dagen köpte jag med mig "Nose Pore Strips" från Bikbok, hade inte så höga förväntningar på dem med de var verkligen toppenbra! Använde en "strip" på näsan och det rensade verkligen porerna, haha. Satte på en på hakan också och det funkade minst lika bra där. De är som sagt från Bikbok för 79 kr/10 strips.

Första advent

Det är första advent kompisar! Shit vilken julstämning det kommer bli nu, inte minst här på bloggen, jag älskar ju jul! :D Drömde att det hade snöat så blev himla besviken när jag vaknade haha, men det kommer väl :) Idag känner jag för att kolla på julfilmer och baka och såklart, sätta upp julpynt. Så mysigt!
 
 
Bild från förra året. Då hade jag såna där lysande grejer över hela mitt rum haha, vet inte om det passar nu när jag gjort om ordentligt..