Reblog: Bättre hy

En fråga jag får dagligen är vad jag gör för att få "så bra" hy. Här är en reblog från ca. ett år tillbaka som jag tycker besvarar frågan ganska bra, kommentera om ni har fler frågor!

1. Jag tvättar alltid bort sminket, alltid. Om man inte gör några undantag med det slipper man kletet på morgonen, och jag vet inte om det är en myt eller inte men folk säger ju att man åldras i förtid om man sover med smink. Så det är ett måste!
2. Jag använder bara starka borttagningsmedel på kvällen. Min hy är väldigt torr av sig, och den mår inte riktigt bra av att få rengöringsmedel hela tiden. Därför tvättar jag med rengöringsmedel på kvällen och lägger på fuktkräm, och på morgonen tvättar jag bara med kallt vatten + fuktkräm. Funkar för mig!
 
3. Regelbundna behandlingar. Mina trogna bloggläsare är nog hysfat bekanta med att jag brukar ägna någon timme eller två i veckan åt min hy, med ansiksmasker och ångbad m.m.
 
4. INTE PILLA! Vi har hört folk säga det tusentals gånger; Kläm inte de där dumma finnarna, men även jag har svårt att låta bli haha. Tycker det är ett så äckligt ämne, men det spelar en stor roll för hyn.
 
5. Bra sminkprodukter! Jag tror vi alla känner skillnaden mellan ett puder från H&M och ett puder från tex. Mary Kay, märket som jag använder. Enough said.
 
6. Sooool. Jag brukar inte sola solarie osv, men på sommaren märks det en klar skillnad på min hy; troligen på grund av all sol. Så om det är någon som har extra problem med hyn kanske det är en bra idé att sola lite då och då!

Sen vill jag även tillägga att om sanningen ska fram så gör jag inte så mycket, bara underhåller den sådär som folk säger att man ska göra och försöker att vara försiktig med konstiga produkter i ansiktet. Hoppas tipsen hjälpte!