Svar på kommentar

Hej Hanna! Jag har en fråga som jag hoppas du kan besvara då du kan ganska mycket om träning. Jag är 15 år, ca 154 cm lång och har precis vågat mig till gymmet för första gången. Jag tränar fotboll 3 ggr i veckan, men gymmet tänkte jag ska komplettera med konditionsträning samt att jag vill börja bygga lite muskler. Jag äter ganska vanlig mat, knappt något godis och äter ganska lite men ofta. Jag funderar en del på de här med proteinpulver mm, jag har läst en del om det, men jag är tveksam. Jag känner inte riktigt för att dricka pulver utan jag vill nog hellre äta vanlig mat. Men jag undrar om man kan uppnå resultat ändå med vanlig mat istället för proteinpulver?? Hoppas du förstår min fråga. Kram på dig❤️


Hej! Det låter som ett bra träningsupplägg och att du gör det för att du tycker det är roligt och givande, vilket är det viktigaste. Jag själv använder inga proteintillskott och planerar inte heller att göra det på ett tag eftersom jag precis som dig föredrar att göra det så naturligt som möjligt, och det funkar toppen!

 

Frågan är egentligen vad det är för resultat du vill nå. Vad jag har förstått är fotboll väldigt mycket konditionsträning, och vill man bygga muskler behöver man inte fokusera på det. Så mitt förslag skulle väl vara om du fokuserade på styrketräning på gymmet, då du redan konditionstränar mycket. 

 

Något som är superviktigt när man ökar sin träning är självklart att öka sitt matintag, och vill man bygga upp en lite mer muskulös kropp är det extra mycket att göra bränsle för den. Se till att äta riktigt ordentligt varje dag och det blir lättare att bli stark. 

 

Sammanfattningsvis tycker jag du ska styrketräna på gymmet för att bygga muskler och börja äta mer för att ge näring åt musklerna. Någon dietförändring (som att ta bort kolhydrater/fett och öka protein) tycker jag inte att man ska syssla med i din ålder (eller min för den delen), ät bara det du tycker om och uteslut ingenting. Och så kan jag ju även lägga till att jag egentligen inte har någon aning om vad jag snackar om, jag är bara en vanlig vardagsmotionär! Så om du vill ha äkta fakta; gå till någon med utbildning.