Svar på kommentar - hur man kommer över någon

Hej! Har du några bra tips på hur man kommer över någon man varit tillsammans med rätt länge ? Sååå tacksam om du kunde ta upp detta!


Hello! Har tänkt skriva det här inlägget ett tag men nu när det faktiskt har gått hela 11 månader sedan min första kärlek "dumpade" mig och det har kommit på fråga många gånger tycker jag det passar himla bra :) Här är mina bästa tips!: 

  1. Inse vad som har hänt. Det är svårt att erkänna för sig själv men man behöver verkligen banka in det i huvudet så fort som möjligt, för ju fortare man inser att han/hon inte längre är en så stor del av ditt liv desto fortare kan man komma över det. Det är sjukt jobbigt att behöva tänka på men är det slut så är det slut. 

  2. Bestäm dig för några saker: vad som än händer, ta inte tillbaka henne/honom. Har hen dumpat dig en gång kommer det inte vara några problem att göra det igen och det är inte värt att kämpa för alls. Den här personen hade uppenbarligen inga problem med att bryta upp med dig nu och antagligen krossa ditt hjärta, och då är man inte värd den minsta lilla ansträngning. Visst finns det väl undantag och alla tycker olika, men det är så jag tänker i alla fall. Det spelar ingen roll vad de gör nu, har de krossat ditt hjärta en gång kommer det säkert hända igen. 

  3. Vänj dig vid tanken på att det kommer ta ett bra tag att faktiskt komma över ditt ex, olika länge beroende på vem man är och hur förhållandet var såklart, men jag har kompisar som inte kommit över sina killar på ÅR och jag själv måste erkänna att det tog flera månader innan jag gjorde det. Jag skulle vilja säga att jag var fri från tårar och tankar efter typ 5 månader, men kan fortfarande bli ledsen om jag tänker på hur det var.

  4. Låt dig själv känna allt och ingenting. Med det menar jag inte nödvändigtvis att det ska vara tårar och godis hela tiden. Tvärtom: är du glad, så låt dig va riktigt glad. Gå ut med dina kompisar och ha kul, även om du fortfarande inte är över den här killen/tjejen. Är du arg, var riktigt jävla förbannad. Tips: lyssna på arg musik, gå på ett boxningspass, ge denna person en utläggning om hur förbannad du är (JAPP det var ju hens fel, varför inte berätta det?) eller ta ett ordentligt springpass.

  5. Musik! Jag lyssnade på hur mycket hjärtasmärtamusik som helst, det får en att inte känna sig så ensam. Sen finns ju även annan typ av musik som hjälper: arg "jagärensjälvständigkvinna"-musik. Låtar som run the world, lyckligare nu, fuck you och royals. 

  6. Försök leva livet som vanligt. Med det menar jag att alla grundläggande behov som sömn, hunger och liknande måste tillfredsställas. ÄT. Och om du inte orkar äta, säg till dina vänner att de måste hjälpa dig. Kan du inte sova ensam? Säg det till dina kompisar. Om de är riktiga vänner kommer de ställa upp för dig, hoppas jag verkligen. 

  7. Ta hjälp av dina vänner, precis som jag skrev i den förra punkten. Prata med dem, gråt med dem, skratta med dem, hitta på saker och sitt inte ensam hemma. Om du inte vill det en stund, förstods, men isolera dig inte. Tycker man det är jobbigt att prata med kompisar så våga prata med kurator eller liknande, det är inte konstigt alls utan kan tvärtemot behövas. Och om ni inte vill göra det heller är det faktiskt flera läsare som har mejlat mig och det har vart hur trevligt som helst att prata med er, så tveka inte om ni vill mejla :) 

  8. Tumblr. Eller weheartit, om man föredrar det. Där finns det precis som i musiken en massa bra stöd från olika posts med ord som man kan känna igen sig i och allt möjligt. Både distraktion och hjälp. Prova!

  9. Cry a river, build a bridge and get over it. Med andra ord: gråt ut, fucka ur, gör vad du vill. Gör en plan, bestäm dig för att komma över denhär skitmänniskan och bara gör det. Ha ögonen på målet och bara fortsätt kämpa, även om det är svårt!
Lite fuck you-inspo. Nu blev det här ett himla långt inlägg, men nu när jag faktiskt har gått igenom dethär och stolt kan säga att jag klarat mig ganska bra tycker jag det är värt det. Vi måste hålla ihop, alla vi som har fått våra hjärtan krossade. Jag kommer själv ihåg hur jag desperat googlade efter tips och inte ett skit hjälpte. Men man klarar sig. Finns det en så finns det flera och man lär sig faktiskt sjukt mycket om sig själv när man går igenom något sånt. Lycka till kompisar