Svar på kommentarer

Q: Vad kan man byta ut vanlig ko mjölk och smör, ost och liknande mot? Tänker veganiskt eller vad man nu kan säga.
 
A: Jag dricker havremjölk, cashewdryck eller sojamjölk istället, delvis för att jag inte gillar konceptet med mjölk och delvis för att jag inte tål mjölkproteinet. Det finns också matgrädde, grädde, vaniljkräm och allt möjligt i havreform som går minst lika bra till matlagning och smoothies. Har till och med kompisar som tycker att det är godare med havremjölk än vanlig i smoothien! ;) 
 
Smör och ost är jag inget större fan av, eller det är inget jag äter varje dag. Smör klarar jag mig gott utan och ost likaså, men annars äter jag mjölkfritt smör (finns bland margarinen) och vanlig hushållsost. Vet inte riktigt vad man kan ersätta dem med. 
 
 
Q: Läser du franska 4? :) tycker du det är mycket svårare och skiljer sig från trean? Står mellan att fortsätta läsa franska för poängen och bara försöka bli godkänd eller att sluta med det helt, tycker du det är värt det? :)

A: Jag är ingen hejare på franska men ja, franska 4 läser jag! Tycker inte riktigt att det skiljer sig från det tidigare förutom att nu ska man ju ha koll på allt man lärde sig i franska 3 OCH lägga till en massa nya verbformer osv. Det är såklart lite hårdare på meningsbyggnaden och sånt. Jag läser för poängen men har faktiskt en chans att höja mig i denna kurs, hade D i ettan och kan få ett C nu. Tror det är lättare för att man har fått de flesta verktyg för att klara sig nu, och en bättre helhetbild av språket. Så jag tycker det är värt det, trots att det kan kännas väääldigt kämpigt!